Kijktip: finale The Voice of Holland

19 December 2014 09:28 | amusement | Door Televizier

© William Rutten - RTL

Vier talenten strijden vrijdagavond om de titel ‘Voice of Holland 2015’. Ze willen het allen worden, maar is dat wel slim?

Wie wint de vijfde editie van The Voice Of Holland? Dat is de grote vraag tijdens de finale van de populaire talentenjacht. Vier kandidaten zijn er nog over van de grote groep die enkele maanden geleden begon. Zij promootten alvast hun single aan het einde van de halve finale.

The Voice of Holland

Winst van The Voice is overigens geen garantie voor succes. Eerdere winnaars als Iris Kroes, Leona Philippo en Julia van der Toorn hebben nog geen enorme zangcarrière te pakken. Alleen Ben Saunders, uit de eerste editie van The Voice, maakte nog een aantal platen en toerde door het land. Juist kandidaten die eerder afvielen, bleken succesvol. Niels Geusebroek bijvoorbeeld, scoorde hits zoals Take your time girl en kwartfinalist Sandra van Nieuwland kreeg in 2013 zelfs een Edison. 

Finale

Ook voor andere talentenjachten gaat de vlieger op dat winnen niet de beste route is voor een succesvol bestaan als zanger. Na de eerste editie van Idols maakte Jim een vliegende start, terwijl Jamai al redelijk snel stopte met het maken van cd’s. Hij legde zich dan wel weer succesvol toe op musicals. Maar winnaars als Rochelle Perts, Haris Alagic en Nikki Kerkhof zijn snel in de vergetelheid geraakt. Dat geldt ook voor Sharon Kips. Zij won in 2007 X Factor. Degene die dat jaar tweede werd, was Richy Brown. Hij treedt nu op met de zanggroep Los Angeles: The Voices.

Meer over