Kijktip: geen Zwarte Piet vanavond bij Sint & De Leeuw?

Het is net zo’n traditie als pakjesavond zelf: Sinterklaas bezoekt Paul de Leeuw in een amuserende show. Maar wel weer zonder Zwarte Piet.

Net als voorgaande jaren rijdt Sinterklaas de studio van Paul de Leeuw niet stilletjes voorbij. In Sint & De Leeuw laat hij samen met de presentator de nodige wensen in vervulling gaan. De goedheiligman wordt zelf ook verrast, want Paul heeft een bijzonder cadeau voor hem laten over­komen uit Oostenrijk. Het aanwezige publiek trekt intussen lootjes, schrijft gedichten en maakt surprises. Hoewel niemand weet wanneer de Sint met pensioen gaat, staat zijn opvolger al te trappelen om in zijn voetsporen te treden. Deze 12-jarige mini-Sint komt op bezoek. Ook Ilse DeLange is met The Common Linnets te gast. Vanwege haar ­tweede plaats op het Eurovisie ­Songfestival heeft zij wel een cadeautje verdiend. Als er dan maar niets over Waylon in Sints grote, rode boek staat... 

Geen Zwarte Piet

De goedheiligman bezoekt Sint & De Leeuw waarschijnlijk, net als vorig jaar, zonder Pieten. En mochten ze al aanwezig zijn, dan zijn ze in ieder geval niet zwart. Eerder dit jaar zei Paul de Leeuw in De Wereld Draait Door dat hij vindt dat de pieten niet meer zwart moeten worden geschminkt. Hij kwam tot deze mening na het zien van Twelve Years a Slave. ''Door die film ben ik ervan overtuigd dat we dit niet moeten willen. Misschien heeft Zwarte Piet niets te maken met racisme en slavernij, maar er zijn mensen die zich gekwetst voelen'', vertelde Paul destijds in het programma.

De witte pieten zien we waarschijnlijk dus niet terug in Sint & De Leeuw.

Reageren