Kijktip: Genieten van de kleine dingen in We zijn er bijna!

De senioren in We zijn er bijna! laten zien hoe ze van de kleine dingen in het leven genieten. Martine van Os presenteert het reisprogramma voor het vijfde jaar. In gesprek met weekblad Televizier vertelt de presentatrice over het reisprogramma.

Optimisme

Voor Van Os is het eenvoudig te bepalen wat de kracht achter het succes van het programm is. "Het is optimisme. Het plezier van eze mensen en hun pluk-de-dagmentaliteit spreken enorm aan. Het is positieve televisie die draait om onbezorgdheid en vrolijkheid."

Vertrouwensband

"Er zijn altijd deelnemers die aan het begin van de reis aangeven dat ze liever met rust gelaten willen worden", vertelt de presentatrice over een aantal van de deelnemers aan de reis. "Een groot deel van hen komt daar in de loop van het programma wel op terug. Als er eenmaal een vertrouwensband is, vinden ze het blijkbaar toch wel leuk om voor de camera wat over zichzelf te vertellen."

Genieten

De reis is voor Van Os een onderdeel van haar werk, maar genieten doet ze ook. "Tijdens deze reis waren we onder meer in Evora, waar ik al eens was geweest. We bezochten de San Francisco-kerk, die is opgebouwd uit schedels en botten. Heel indrukwekkend. Verder ben ik erg enthousiast over Lissabon. Daar ga ik zeker nog eens heen."

Meer over:

Reageren