Kijktip: Groots gala voor André van Duin

Dit jaar vierde Adrianus Kyvon zijn vijftigjarige jubileum als André van Duin. In dit gala eren zijn vrienden en collega de grootse grappenmaker.

Meneer Wijdbeens, Flip Fluitketel, Willempie, Joep Meloen of Jaap Aap; hele generaties hebben een herinnering aan een personage van André van Duin. Niet verwonderlijk, want de komiek zit vijftig jaar in het vak. Hij begon zijn carrière in 1964 met een optreden in het radioprogramma Minjon en won in dat jaar de talentenjacht Nieuwe oogst.

Corrie van Gorp

Vrienden en collega’s zetten Van Duin in het zonnetje tijdens het Gala 50 jaar André van Duin. In het Beatrix Theater in Utrecht blikt Ivo Niehe met de jubilaris terug op zijn omvangrijke carrière. Optredens zijn er ook. Artiesten met wie Van Duin veel heeft samen­gewerkt, zoals Corrie van Gorp en Simone Kleinsma, beklimmen het podium. Bovendien speelt violist André Rieu met zijn orkest een medley van bekende Van Duin-hits als Willempie en Ik heb hele grote bloemkolen.

Cabaretier, komiek en muzikant Jochem Myjer krijgt op deze avond de André van Duin Comedy Award. Het is de eerste keer dat de prijs wordt uitgereikt. Myjer ontvangt de prijs van Van Duin vanwege zijn briljante imitaties en zijn absurde humor.Reageren