Kijktip: Heel Holland Bakt krijgt smakelijke finale

26 oktober 2014 11:00 | amusement | Door Televizier

© Victor Arnolds - MAX

De finaleopdrachten zijn pittig: een charlotte-russetaart, vele petitfours en een kiekeboetaart. Die laatste klinkt heel grappig, maar kandidaten moeten er keihard voor knokken om hem uit de oven te krijgen. 

De finaleopdrachten zijn pittig: een charlotte-russetaart, vele petitfours en een kiekeboetaart. Die laatste klinkt heel grappig, maar de drie overgebleven kandidaten moeten er keihard voor knokken om hem fatsoenlijk uit de oven te krijgen.

Finale 

Jurylid Janny van der Heijden belooft een spannende strijd. „De finalisten liggen in creativiteit en techniek zo dicht bij elkaar, dat ze alles uit de kast moeten halen om als winnaar uit de strijd te komen. Ze moeten op alle vlakken excelleren. Originaliteit, planning en smaak moeten kloppen. Eén foutje kan je in de finale de kop kosten.” 

Heel Holland Bakt

De uiteindelijke winnaar verdient, net als Rutger van den Broek in seizoen 1, een grote beker, meer niet. Maar de uitgeverijen staan dan wel in de rij om de winnaar te contracteren. 

Dieet

Het programma had overigens wel de nodige gevolgen voor Janny’s figuur. „Ik ben drie kilo aangekomen. Ga maar eens na. In de eerste week: tien kandidaten, drie baksels...”, aldus het jurylid. 

Proeven

Daarna volgden nog zeven afleveringen, hetgeen een duizelingwekkend totaal van 156 baksels opleverde. En de juryleden namen van elk baksel minstens één hap. „Ik vind dat je de kandidaten ook de eer moet geven door alles goed te proeven. Het is niet respectvol om alleen een muizenhapje te nemen. Soms is zelfs een tweede hap nodig. We hebben daarom veel geproefd, met ontzettend veel plezier. Ik ben nu aan het trainen, dus het komt weer helemaal goed.”

Heel Holland Bakt krijgt volgend seizoen sowieso een vervolg.

Meer over