Kijktip: Heel Holland Bakt met André van Duin

In het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt is heel veel bij het oude gebleven. De meest in het oog springende verandering is presentator André van Duin.

Een dierenarts, een advocaat, een burgemeester en een gewichtsconsulente: het deelnemersveld
van het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt is ouderwets divers. Martine Bijls vervanger André van Duin benadrukt dat hij slechts een ‘tussenpaus’ is.

Martine Bijl

“Als alles goed gaat – en dat hopen we allemaal – moet Martine het volgend jaar weer overnemen”, vertelt hij. De keuze voor hem is opmerkelijk, vindt hij zelf. “Ik weet helemaal niets van bakken en ben ook helemaal geen taartjeseter. Lekker met een verjaardag hoor, maar de banketbakker kan ik zonder moeite voorbij­lopen.” In de eerste aflevering –  ‘De cakeweek’  – bakken de kandidaten onder andere mergpijpjes.

Van slag

André keek tijdens de opnamen met verbazing naar de deel­nemers. “Het is natuurlijk hun hobby, maar wat zijn die mensen daar gepassioneerd mee bezig! En niet alleen in het weekend van de opnamen; ze oefenen thuis de hele week op de taarten die ze moeten maken. ’s Avonds, vaak ook
nog naast hun baan.” Dat heeft volgens Van Duin ook gevolgen voor het privéleven van de
kandidaten: “Ze zijn acht weken lang van slag vanwege die uitzendingen. Het hele gezin ligt ook overhoop. Iedereen moet steeds de taart proeven en zijn mening geven. Ik heb er ontzettend
veel bewondering voor dat ze dat ook volhouden.”

Heel Holland bakt Amusement 20.20 • NPO 1

Reageren