Kijktip: Kamperen in Tsjechië in Ik vertrek

Bij een drankje in de kroeg ontstaan soms de wildste plannen. Meestal blijven deze onuitgevoerd, maar de studievriendinnen Floor en Gerrieke voegden daadwerkelijk de daad bij het woord. Ik vertrek volgt hen naar het Tsjechische Bukovina u Cisté, waar ze voor zo'n 1100 euro per maand een vervallen camping huren.

Tsjechisch avontuur

Eenmaal daar trekken ze alles uit de kast om de boel op te knappen en hun camping weer glans te geven. Hoewel de meiden de moed erin houden, hebben ze het niet altijd makkelijk. Ze staan er bovendien alleen voor, want de vriend van Gerrieke ziet het Tsjechische avontuur niet zitten en blijft in Nederland achter. Bovendien zijn de winters koud, is de taal moeilijk en blijkt de missie om voor Floor een aantrekkelijke Tsjech te vinden kansloos.

Ik vertrek

Ik vertrek draait om avontuurlijk ingestelde Nederlanders die een horecabedrijf in het buitenland willen starten. Dikwijls niet gehinderd door enige kennis van zaken, lokale gebruiken of de gesproken taal knappen ze bouwvallen op in uitgestorven Portugese dorpjes, grimmige Slowaakse berggebieden of vergeten regio's in Frankrijk, met als doel er een prachtige bed and breakfast of drukbezochte sterrencamping van te maken. De programmamakers filmen het klusleed, de heimwee en de huilbuien genadeloos. Verrassend vaak loopt het uiteindelijk goed af met de avontuurlijk ingestelde landgenoten.

Reageren