Kijktip: Katja's Bodyscan

Katja Schuurman ziet er goed uit, maar lette vroeger niet altijd op haar lichaam. In Katja's Bodyscan onderzoekt ze hoe het met haar gezondheid is gesteld.

In Katja Schuurmans eerste programma voor de KRO-NCRV, Katja’s Bodyscan, ondergaat de presentatrice allerlei tests om antwoord te vinden op vragen over het menselijk lichaam.

Spanningen

In deze eerste aflevering laat Katja zich onderzoeken om erachter te komen hoe het geheugen omgaat met spanningen. En hoe stressbestendig is ze zelf? Om hier achter te komen wordt ze in een militair doolhof gedropt waar ze ervaart dat je stress ook op een goede manier kunt gebruiken.

Boeddhistische levensstijl

Er zijn overigens mensen die zonder spanningen leven. Katja loopt 24 uur mee met Ranka, die dankzij haar boeddhistische levensstijl geen stress heeft. De komende weken staat Katja nog het nodige te wachten; zo slaapt ze twee dagen niet en test ze hoe lang ze zonder eten kan.  

Gezondheidsadvies

Katja denkt, zoals meer mensen, veel na over haar gezondheid. Er zijn al veel gezondheidsboeken geschreven, maar met tegenstrijdige adviezen. Katja wil nu weten wat écht goed voor haar is. "Ik heb niet altijd even goed voor mezelf gezorgd. Te lang onder hoge druk werken, te lang in het café blijven of ja zeggen tegen een klus die je eigenlijk niet moet doen. De laatste jaren merk ik dat ik soms minder scherp ben. Het is hoog tijd om wat zorgvuldiger met mezelf om te gaan."

App

Je kunt je eigen gezondheid ook testen. Bij de bijbehorende website kun je via een app een ‘bodyscan’ maken en deze vergelijken met de rest van Nederland.

Katja's Bodyscan is donderdagavond om 21.35 uur te zien op NPO 1.

Lees ook: Deze week maakten Katja Schuurman en Thijs Römer bekend dat ze uit elkaar zijn.

Reageren