Kijktip: Koefnoen Presenteert

22 mei 2015 10:56 | amusement | Door Televizier

© Nico Kroon

Koefnoen gaat het anders doen. Het satirische programma is in een nieuwe grapjas gestoken en heet nu Koefnoen Presenteert.

Koefnoen slaat voorlopig een nieuwe weg in. Na jaren van boven op de actualiteit zitten, hebben makers Paul Groot, Owen Schumacher en Jeremy Baker ervoor gekozen om zes op zichzelf staande korte verhalen te maken van 25 minuten, zonder bekende types of imitaties. 

Frisheid

De verkleedpartijen zijn gebleven. Paul Groot zegt daarover in Weekend: "We proberen spaarzamer te zijn met imitaties. We zoeken meer naar eigen creaties. Als ik iemand drie keer geïmiteerd heb, ben ik het eigenlijk al een beetje beu. De frisheid is er voor mij dan wel af." Dat het programma een verandering ondergaat, is wellicht om eventuele sleetsheid in de kiem te smoren.

Paul Groot

Daarbij is het maker Paul Groot wel toevertrouwd om nu en dan veranderingen door te maken. Zo brak hij ooit door als Stan in GTST. Toen hij na drie jaar zijn soapkarakter aan de wilgen hing, ging hij een heel andere kant op. Hij stortte zich op het schrijven van satirische teksten voor onder andere Dit Was Het Nieuws en de jongerenserie Zaai, met Plien van ­Bennekom en Bianca Krijgsman. In Koefnoen combineert Groot het schrijven en het spelen met succes.

Stessen

Deze week is de eerste aflevering te zien van Koefnoen Presenteert, met als titel ‘Stessen’. Hierin komt een stewardess bij een nagelstudio en bespreekt hoe hard de vliegwereld is geworden. Of is ze zelf veranderd? 

Koefnoen Presenteert is vrijdagavond om 21.35 uur te zien op NPO 1.

Bekijk hieronder de trailer van de eerste aflevering:

Meer over