Kijktip: Lauren op zoek naar vrijheid

1 juli 2016 14:50 | amusement | Door Televizier

© Michel Schnater

Als ze ergens weten wat vrij leven betekent, is het op party-eiland Ibiza. Lauren Verster (36) maakt de oversteek naar het Spaanse eiland en gaan op onderzoek naar de betekenis van vrijheid. Zit dat in je hoofd? Kun je het kopen? En is het dan duur? En waar loop je de meeste kans hem te vinden? 

Hippies

Lauren zoekt de antwoorden op Ibiza, het eiland dat wordt gezien als een van de meest vrije plekken op aarde. In de eerste van vijf afleveringen trekt ze op met een stel hippies. Zij komen elke zondag bij zonsondergang bij elkaar op het strand van Benirras om samen te trommelen. Lauren doet mee om erachter te komen of het haar ook een vrij gevoel geeft.

Psychedelische fotografie

Ook ontmoet de presentatrice Karl Ferris, grondlegger van de psychedelische fotografie, en voormalig dj Lippy. Hij vertelt alles over 'human design': het geloof dat ieders leven vanaf de geboorte vastligt. Zijn we dan vrij of juist niet?

Spraakmakend

Lauren werkte al in haar schooltijd bij de lokale zender in haar woonplaats Den Bosch. Bij Nickelodeon en MTV maakte ze kennis met landelijke televisie. Ook was ze een van De Jakhalzen in De Wereld Draait Door en werkte ze voor Veronica, waar ze het programma Lauren verslaat maakte. In 2012 stapte ze over naar Avrotros, waar ze onder meer Expeditie Poolcirkel, Fort Boyard en Lauren! presenteerde. 

Meer over