Kijktip: leergierige BN’ers bij Maestro

30 Oktober 2014 09:30 | amusement | Door Televizier

© Daniel J. Ashes - Avro

Echt bekende Nederlanders staan vaak niet te trappelen om mee te doen aan een talentenshow. Maestro, waarin BN’ers het vak van dirigent leren, is daarop een uitzondering.

Er doen genoeg échte BN’ers mee aan dit tweede seizoen van de dirigeerwedstrijd. Wat dacht u van Carlo Boszhard, die nog nooit zijn medewerking verleende aan een talentenjacht.

Kandidaten

Ook presentatrice Sylvana Simons, lingerieontwerpster Marlies Dekkers, zanger Frans Duijts, schrijfster Susan Smit, advocaat Oscar Hammerstein, Direct-gitarist Spike van Zoest en presentatrice Lucille Werner pakken het dirigeerstokje op.

Frits Sissing

Het tempo dat zij met het stokje aangeven, is maatgevend voor het Balletorkest. Presentator Frits Sissing is enthousiast: „Alle kandidaten staan te trappelen om de uitdaging aan te gaan. Dat belooft leuke en op zijn tijd hilarische momenten op te leveren. Wie zich zal ontwikkelen tot de Maestro 2014 durf ik nog niet te voorspellen; gezien hun fanatisme zouden ze het allemaal kunnen worden.”

Dirigeerstaf

Centraal in deze talentenjacht staat het dirigeerstokje, de baton, waarmee het tempo en de emotie van een muziekstuk wordt aangeduid. Dit stokje werd pas aan het begin van de 19de eeuw populair bij de orkestbegeleiding; daarvoor gebruikten dirigenten gewoon hun handen of een staf.

Maestro

Elke aflevering verlaat een van de deelnemers de show na een oordeel van de jury, bestaande uit dirigent Otto Tausk, violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis. Lenette van Dongen won het vorige seizoen van Maestro.

De jury van Maestro is hetzelfde gebleven, daar zijn ze bij het SBS 6-programma Bloed, Zweet & Tranen jaloers op.

Meer over