Kijktip: Lubach voor even terug op zondag in Zomergasten

"Het zou zomaar een vrolijke tv-avond kunnen worden", vertelde presentator Thomas Erdbrink voorafgaand aan zijn tweede avond als gastheer van Zomergasten. Schrijver en cabaretier Arjen Lubach (Zondag met Lubach) komt langs.

Humoristische talkshow

Lubach is volgens Erdbrink een bijzonder persoon in Nederland. "Hij is er als enige in geslaagd de humoristische actuele talkshow met succes op de Nederlandse tv te brengen. Hij is een multitalent; hij schrijft bijvoorbeeld ook goedverkopende boeken. Hij is een Oost-Groninger, een outsider die het gemaakt heeft."

Hangijzer

Met Lubach en Erdbrink zitten twee veelgeprezen tv-makers tegenover elkaar. Eerstgenoemde won in 2015 de Zilveren Nipkowschijf voor beste tv-programma met zijn documentairereeks Onze man in Teheran. Zijn gast volgde Erdbrink dit jaar op; hij kreeg de prijs van de tv-ciritici voor zijn satirische actualiteitenprogramma Zondag met Lubach

Fragmenten

In de uitzending met Lubach komt een breed scala aan programma's voorbij. Zo praten Erdbrink en Lubach over The Aristocrats, een documentaire waarin komieken elkaar te lijf gaan met vuige grappen. Een bijzonder fragment komt uit Wegmisbruikers, het verkeersprogramma waarin Lubach een favoriete agent blijkt te hebben. De keuzefilm is de Zweedse dramafilm Farväl Falkenberg.

Reageren