Kijktip: Marc-Marie Huijbregts met 'Florissant'

16 mei 2015 10:00 | amusement | Door Televizier

Florissant was de jeugd van Marc-Marie Huijbregts bepaald niet. Zijn theatershow met die titel is dat wél. Het is voorlopig zijn laatste solovoorstelling.

In zijn zesde soloshow Florissant neemt cabaretier Marc-Marie Huijbregts zijn leven door aan de hand van anekdotes. Dat doet hij met de nodige humor en levenstips.

Brabant

Vroeger was het bij Marc-Marie thuis allerminst florissant en dat levert heftige, maar ook geestige Brabantse familieverhalen op. Nu hij sinds anderhalf jaar wees is, is familie voor hem nog belangrijker geworden. "Van familie kom je niet los," zo drukt hij het zelf uit. Marc-Marie legt zichzelf onder een vergrootglas en stelt zich kwetsbaar op.

Florissant

Florissant kreeg lovende recensies. Zo sprak Trouw van een ‘prachtige, kwetsbare voorstelling die knaagt aan je ziel’. De show lijkt voorlopig Huijbregts’ laatste solovoorstelling te zijn, want de cabaretier meldde eerder dat hij hierna vrij neemt en geen nieuwe theaterplannen heeft. De cabaretier, acteur en presentator, ook bekend als tafelheer in De Wereld Draait Door, maakte zes succesvolle soloprogramma’s sinds hij in 1999 de finale van het festival Cameretten won.

Sabbatical

In het AD zei Marc-Marie over zijn aanstaande sabbatical: "Een nieuwe solovoorstelling moet je ver van tevoren voorbereiden. Ik ben er even klaar mee. Voor mij is het zwaar een voorstelling te maken. Dan moet ik naar allemaal nare punten uit mijn leven, want ik kan geen voorstelling maken die – ‘lalala’ – nergens over gaat. Als ik een voorstelling maak, dan moet het over ingewikkelde zaken uit mijn privéleven gaan."

Marc-Marie Huijbregts: Florissant is zaterdagavond om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
Ook Ruud Feltkamp neemt een sabbatical.

Meer over