Kijktip: Nazorg voor ruziënde buren in De Rijdende Rechter Wordt Vervolgd

12 Mei 2016 16:55 | amusement | Door Televizier

© Roland J. Reinders/NCRV

Een mooie gewoonte van de makers van De rijdende rechter: na afloop van een reeks bezoeken ze de betrokkenen nog een keer voor een aflevering van De rijdende rechter wordt vervolgd.

Duco Crop

Jetske van den Elsen gaat op bezoek bij Duco Crop. Die moest van Mr. John Reid genoegen nemen met een in zijn ogen schamele 1700 euro vergoeding voor zijn tuinhuisje. Dat stond in de reglementen van zijn volkstuinencomplex en was volgens de opvolger van Frank Visser redelijk. Heeft hij zijn paleisje daadwerkelijk voor dit bedrag van de hand gedaan?

Beruchte schutting

Ook gaat de presentatrice langs bij de twee kibbelende buurvrouwen Heidi en Anne. Die konden elkaar niet luchten of zien. Oorzaak van alle ellende: een schutting. Staat er na het vonnis van de rechter nu een nieuwe erfafscheiding?

Mr. John Reid

En kunnen de buurvrouwen inmiddels wel met elkaar door één deur? Mr. John Reid vertelt aan de juridische website Mr. Online dat dat niet waarschijnlijk is. "Als buren bij De rijdende rechter terechtkomen, zit het meestal al een flinke tijd fout. Dat los je niet op met een vriendelijke opmerking over dat ze mooi wonen."

Kijkcijfers

De geboren Schot kan terugkijken op een prima debuutseizoen als Rijdende Rechter. Ook de kijkcijfers waren goed, gemiddeld hoger dan die van concurrent en voorganger Frank Visser op SBS 6. De tv-jurist zelf vindt dat overigens niet heel erg interessant. "Ik ben zelf niet zo met kijkcijfers bezig."

Meer over