Kijktip: Op De Vlucht

Wat de politie niet lukt, lukt RTL 4 soms wél. John van den Heuvel spoort weer voortvluchtige criminelen op in het tweede seizoen Op De Vlucht. 

Volgens cijfers van het ministerie van Justitie lopen er ongeveer twaalfduizend misdadigers vrij rond die eigenlijk in de gevangenis horen. Misdaadverslaggever John van den Heuvel spoort ook in dit tweede seizoen van Op De Vlucht weer een ­aantal van hen op. Het gaat hier om mensen die al zijn veroordeeld maar vanwege cellentekort, ontsnappingen, te weinig opsporingscapaciteit bij Justitie of het ontbreken van uitleveringsverdragen de dans ontspringen.

Dubai

Dit seizoen brengt Van den Heuvel en zijn team onder meer naar Dubai. Hier vond de misdaadverslaggever de voortvluchtige vastgoedondernemer Roger Lips, die zo’n 200 miljoen euro heeft verduisterd. Niet alleen van banken, maar ook van kleinere investeerders. "Het was klassiek recherchewerk," zegt Van den Heuvel op Quotenet over de opsporing van Lips. "We kregen tips dat hij zich in Dubai bevond."

Luxe bolides

"We konden hem vinden, nadat we drie dure bolides aantroffen bij een woning die tot de boedel van Lips’ omgevallen imperium behoorden. In die auto’s bracht de vrouw van Lips de kinderen elke dag naar luxe privéscholen. Toen wisten we: we zitten goed." Hoe het nu verder gaat met Lips is nog niet duidelijk. "De FIOD is bezig om een uit­leveringsverzoek op te stellen. Dat moet allemaal in het ­Arabisch worden vertaald. Dat kan maanden duren."

Op De Vlucht is donderdagavond om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Lees ook:
John van den Heuvel tekende vorig jaar een driejarig contract bij RTL.

Reageren