Kijktip: Push The Red Button

In het spectaculaire verborgencameraprogramma Push The Red Button speelt een rode knop een belangrijke rol. Deze is geplaatst op allerlei plekken in Nederland. Wie erop drukt, staat een verrassing te wachten.

Boven de rode knop hangt een pijl met een schimmige aanwijzing als ‘Druk als je haast hebt’ of ‘Druk voor mooi weer’. Welke voorbijgangers zijn zo stoer dat ze erop drukken? Wat er gebeurt, is afwachten, maar het levert in alle gevallen een hilarische situatie op, zo belooft RTL 4.

Huwelijksaanzoek

Meestal is de knop willekeurig geplaatst, soms ook met een speciale reden. De vrouw die toeslaat bij de aanwijzing ‘Druk om je leven te veranderen’, krijgt bijvoorbeeld een origineel huwelijksaanzoek van haar vriend.

Flashmob

Het programma is afgeleid van een succesvolle online campagne van de Amerikaanse televisiezender TNT, die in 2012 naar België kwam. Met de aanwijzing ‘Push to add drama’ stond de knop op een rustig plein in België. Wie erop drukte, kreeg een soort flashmob voorgeschoteld met elementen uit drama- en actieseries van TNT.

Push The Red Button is zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Reageren