Kijktip: RTL Woonmagazine

11 april 2015 10:00 | amusement | Door Televizier

© Otto van den Toorn

Nicolette van Dam en interieurarchitect Michiel de Zeeuw pakken in RTL Woonmagazine weer vele verouderde interieurs aan. Doel: een eigentijds én stijlvol huis.

Er zijn in het nieuwe seizoen van RTL Woonmagazine weer de nodige spectaculaire huizenmetamorfoses te zien. Nicolette van Dam presenteert het progamma opnieuw samen met interieurarchitect Michiel de Zeeuw. Nieuwe gezichten zijn ontwerpers James van der Velden, Bob Manders en Charlotte Emmerig. Met vereende krachten pakken ze verouderde interieurs aan en geven ze de bewoners tips.

Nicolette van Dam

Nicolette van Dam vertelt: "Als mensen zich niet thuis voelen in hun eigen huis, straalt dat af op hun hele leven." De inrichting blijven aanpassen, is volgens haar essentieel: "Een woonhuis is nooit af, je kunt elke keer wat nieuws bedenken. Bijvoorbeeld door in te spelen op de seizoenen. Doe in het voorjaar takken in een vaas en zet in de winter donkere kaarsen neer. Zo kun je lekker variëren."

Lekker leefhuis

Nicolette heeft uiteraard ook een uitgesproken mening over de inrichting van haar eigen huis. "Ik houd van bloemen en kaarsen die mijn huis een persoonlijk tintje geven", zegt ze. En het mag best een tikje rommelig zijn in huize Van Dam. "Wij hebben twee kleine kinderen, dus ons huis is zeker niet strak en altijd opgeruimd. Dat kan niet! Het is gewoon een lekker leefhuis."

Eigen invulling

Nicolette heeft veel opgestoken van haar Woonmagazine-collega’s. "Ze leren je heel goed kijken naar wat werkt in een ruimte. Daar moet je een eigen invulling aan proberen te geven."

RTL Woonmagazine is zaterdagavond om 18.55 uur te zien op RTL 4.

Lees ook:
Nicolette van Dam over Door Het Oog Van De Naald.

Meer over