Kijktip: Schaterlachen met NUHR: Back to Basic

Een eenvoudig decor, weinig fratsen en ouderwetse snelle dialogen. In Back to basic wil cabaretgroep Niet Uit Het Raam terug naar hoe het ooit was.

25 jaar

Peter Heerschop, Viggo Waas en Joep van Deudekom staan ruim 25 jaar met elkaar op het podium. Ze speelden deze voorstelling een seizoen lang met z'n drieën. Vierde musketier Eddie B. Wahr was geveld door leukemie. In de reprise stond hij wél op het toneel.

Relatieperikelen

Samen met Waas speelt hij onder meer een gemankeerd echtpaar dat andermans relatie veel leuker en spannender acht. Herkenbaar? Het is niet de enige sketch over relaties in deze voorstelling.

Solo

Verder krijgt elk NUHR-lid ook even het toneel voor zichzelf: Heerschop als haperende gymnast, Van Deudekom op gitaar en Waas met zijn bekende imitatie van Johan Cruijff.

Lovend

Back to basic kreeg een aantal lovende recensies in de dagbladen. De Telegraaf stelde bijvoorbeeld: 'De langst levende cabaretgroep van Nederland heeft opnieuw een dijk van een voorstelling gemaakt, die garant staat voor een avondje ouderwets topcabaret.'

Fantastische voorstelling

Ook de regionale krant De Stentor was positief. 'De soepele samenwerking, de hoge gunfactor en het onderlinge spelplezier maken deze voorstelling tot een zeer aangenaam schouwspel.'

Reageren