Kijktip: The secret Life of 4 and 5 year olds en een gratis online magazine

14 juni 2017 12:56 | amusement | Door Televizier

© Channel 4

De Britse realityserie The secret Life of 4 and 5 year olds geeft een vermakelijk inkijkje in het verborgen leven van kleuters. Hoe maken jonge kinderen vriendschappen en hoe vinden ze hun plaats in een nieuwe sociale groep?

Kwaliteiten en eigenschappen

In deze aflevering gaat het om de 5 jarigen die al een heel jaar op school zitten en een stuk zelfstandiger en zelfverzekerder zijn. Op hun vijfde weten ze intussen hoe belangrijk leeftijdsgenoten zijn en gaan ze op zoek naar nieuwe vriendschappen en naar bevestiging. Ze beginnen zich er meerĀ  bewust van te worden dat ze een jongetje of een meisje zijn en hebben een steeds sterker gevoel voor rechtvaardigheid en onrechtvaardigheid. Welke kwaliteiten en eigenschappen waarderen 5 jarigen het meest?

Sociaal zijn is voor alle leeftijden

Ook volwassenen hebben hechte vriendschappen nodig. En dat is makkelijker dan je misschien zou denken. Zet oppervlakkige contacten om in levenslange vriendschappen en ontmoet nieuwe mensen. Gewoon, door te doen wat je leuk vindt!

Online special zorgeloos leven

Lees verder over het leggen van sociale contacten in de 100% gratis online special zorgeloos leven met daarin het verhaal van emeritus professor Nan Stevens, zij zegt dat een fijne sociale omgeving begint met het zo aangenaam mogelijk maken van je kring van vrienden, kennissen en familie. En net als je woning en je auto vergt je sociale omgeving ook onderhoud’.

Lees verder op themagidsen.nl/zl/vrienden

Meer over