Kijktip: The Voice Kids

De volwassen versie van The Voice Of Holland ligt nog vers in het geheugen, maar het kleine zusje gaat nu alweer van start. 

De kinderzangtalentenjacht The Voice Kids begint aan het vierde seizoen. De coaches zijn wederom Angela Groothuizen, zangduo Nick & Simon en Marco Borsato. Wel anders is de uitzenddag: ­zaterdag in plaats van vrijdag. Traditiegetrouw begint de reeks weer met de blind auditions: de talenten – allemaal tussen 10 en 14 jaar oud — zingen terwijl de coaches met de rug naar hen toe zitten. Zijn ze enthousiast over de zangkwaliteiten, dan draaien ze met een druk op de grote rode knop hun stoel om.  

Geen garanties

Eerdere winnaars zijn Fabienne Bergmans, Laura van Kaam en Ayoub Maach. Zij wonnen een studiebeurs en mochten een single uitbrengen. Daarna werd het stil rondom hen. De bekendste deelnemer van de juniorzangwedstrijd is Vajèn van den Bosch, die in het eerste seizoen tweede werd. Zij is momenteel te zien in de musical The Sound Of Music en de televisieserie SpangaS.  

174x Vajèn

Lange tijd was Vajèn van den Bosch de enige Vajèn in Nederland. Na haar deelname aan The Voice Kids in 2012 nam het ­aantal baby’s met die naam exponentieel toe naar 174. Op de website Vernoeming.nl reageert ze: „Mijn moeder heeft de naam zelf bedacht. Ik was best verbaasd dat Vajèn zo populair is geworden. Ik heb heel leuke, lieve berichten gehad, over waarom mensen hun kind dezelfde naam als mij gaven.”

The Voice Kids is zaterdagavond om 20.00 uur te zien op RTL4.

Lees ook: Ayoub won The Voice Kids in 2014.

Meer over:

Reageren