Kijktip: Uitzonderlijk Vervoer

De Vlaamse cabaretier Philippe Geubels kruipt voor Uitzonderlijk Vervoer achter het stuur. Hij praat met collega’s over het vak en hun kijk op het leven.

Jandino Asporaat neemt in deze eerste aflevering plaats op de bijrijdersstoel. In deze reeks maakt ­Geubels ook tripjes met onder anderen Paul de Leeuw, Jochem Myjer en Erik van Muiswinkel.

Kamagurka

De ritten met zijn Nederlandse collega-cabaretiers zijn Geubels goed bevallen. „Ik heb ontzettend veel plezier gehad en ben benieuwd naar de reactie van de Nederlandse kijker.” Het programma-idee is overigens afkomstig uit Vlaanderen. Daar nam tekenaar en tv-maker Kamagurka het stuur in ­handen. Een van de Vlaamse ­grappenmakers die plaats­namen op de bijrijdersstoel, was... Philippe Geubels. 

Nasale stem

Geubels startte zijn Nederlandse tv-carrière in het Veronica-­programma M!LF, maar werd hier vooral bekend dankzij de DWDD-rubriek De TV Draait Door, waarin regelmatig fragmenten zijn te zien uit de Vlaamse versie van De Slimste Mens. Daarin voorziet de kale cabaretier met de dikke bril als jurylid de deelnemers op geheel eigen wijze van commentaar. Dat doet de Vlaamse ‘Maarten van Rossem’ met zijn kenmerkende, trage, nasale manier van spreken.

Knappe griet

Hoewel zijn stem hem veel bekendheid gaf, heeft die ook nadelen. "Soms komt er een knappe griet naar me toe. Dan wil ik wel een praatje maken. Maar het enige wat ze dan zegt, is: ‘O, dus je praat echt zo.’ En weg is ze", vertelt hij aan het online magazine Tillywood.

Uitzonderlijk Vervoer is zondagavond om 22.30 uur te zien op NPO 3.

 

Reageren