Kijktip: Van Hollandse Bodem (finale)

De deelnemers van Van Hollandse Bodem hebben vrijwel hun hele moestuin gebruikt in hun gerechten. Wat spelen ze in de finale klaar? 

Maandenlang bekommerden de deel­nemers van Van ­Hollandse Bodem zich om hun moestuinen. Ze deden hun best om de prachtigste groenten te kweken en daar elke uitzending de lekkerste gerechten mee te maken. Nu zijn er nog drie duo’s over, die in de finale nog één keer met hun handen de grond in moeten: Saskia & Renon, Lonneke & Gerdie Marian en Guusje & Joop.

Geen prijs

De jury, bestaande uit biologisch kweker Dieneke Klompe en kok Jonathan Karpathiosbepaalt wie de beste moestuinders van Nederland zijn. "Er is geen echte prijs aan verbonden, het gaat om de eer," vertelt presentatrice Tooske Ragas. "Dit programma wilden we echt laten draaien om de liefde voor de natuur en de lol tijdens het tuinieren en het koken. Daar paste voor ons gevoel geen prijs bij." 

Maïs en pompoen

Voor het zover is, moeten de finalisten een oogst- en kookopdracht doorkomen waarin maïs centraal staat. Hierna valt één koppel af. De overgebleven twee duo’s gaan aan de slag met pompoen. In deze laatste opdracht van dit seizoen moeten ze een driegangen­diner presenteren waarin in elk gerecht pompoen is verwerkt. Volgens de jury is de pompoen een lastig geval, maar kunnen de deelnemers er alle kanten mee op. 

Van ­Hollandse Bodem is donderdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
Een interview met Tooske Ragas over Van Hollandse Bodem.

Reageren