Kijktip: Wie wint Masterchef Holland 2016?

13 mei 2016 14:45 | amusement | Door Televizier

© SBS/Elvin

Na tien weken ploeteren op talloze gerechten breekt het moment van de waarheid aan. Welke amateurkok presteert het best op het moment suprême en wint het vijfde seizoen van Masterchef Holland?

Sterrenrestaurant

In zo'n allesbeslissende finale zijn de opdrachten uiteraard nog een tikje ingewikkelder dan gewoonlijk. Wat te denken van een luxe aardbeienbavarois die goed genoeg moet zijn om te kunnen serveren in een sterrenrestaurant?

Delicate paddenstoel

Dan volgt een spectaculair onderdeel waarbij de deelnemers allerlei sauzen moeten bereiden. De laatste opdracht behelst het bereiden van een gerecht met morielje, een sponsachtige paddenstoel die populair is onder chef-koks. Wie met dit delicate ingrediënt een perfecte maaltijd weet te bereiden, mag zich Masterchef van 2016 noemen.

Nieuwe jury

De beslissing ligt in handen van de drie juryleden Robert Kranenborg, Michiel van der Eerde en Marcus Polman. Zij waren ook vorig seizoen al de keurmeesters, toen Gary Loen de uiteindelijke winnaar werd.

Prijzengeld

De flamboyante bloemist gaf destijds zijn hele prijzengeld weg ten behoeve van kinderen met kanker. Voormalig Masterchef-jurylid Julius Jaspers is overigens al een tijdje niet meer te zien in het programma.

Topkok Julius Jaspers

Hij is vervangen door Kranenborg en daar is Jaspers allerminst blij mee. "Ik voel me genaaid", liet hij nog maar eens weten aan radiostation 100% NL. "Robert heeft me nooit gebeld hierover."

Meer over