Kijktip: Zingen voor War Child in Jij

23 juni 2016 16:56 | amusement | Door Televizier

Wereldwijd groeien bijna 250 miljoen kinderen op in een conflictgebied. Tijdens de muzikale tv-avond Jij&ik vragen Marco Borsato en Tooske Ragas namens War Child aandacht voor deze kinderen.

Zangduo's

Ze krijgen hierbij hulp van zangduo's. Geen beroemde koppels, maar gewone jongens en meisjes die met een van hun ouders de versie van een bekend liedje op internet hebben geplaatst.

Marco en Jada

Acht duo's mogen live optreden, omdat ze het meeste indruk maakten op de jury. Deze bestond uit onder anderen Borsato en zijn dochter Jada die al te horen waren in de hit Samen voor altijd

Band tussen ouder en kind

"De band tussen ouders en kinderen is essentieel. Zeker in een oorlogssituatie heb je als kind iemand nodig die jou steunt," vertelt presentatrice Tooske. "De kandidaten zijn zich hier goed van bewust."

Strijden voor de eer

Een grote prijs nemen de uiteindelijke winnaars van Jij&ik niet mee naar huis. Ze moeten het doen met het applaus van het publiek. Tooske: "Maar ze vinden het fantastisch om door samen te zingen te laten zien hoe sterk je je voelt als je er voor elkaar bent."

Zingen voor War Child

De optredens van de zangduo's worden tijden deze muzikale tv-avond afgewisseld met die van bekende artiesten als Matt Simons en Esmee Denters. En Marco Borsato zingt een duet met zijn dochter Jada. Dit alles met als doel om namens War Child aandacht te vragen voor kinderen in oorlogsgebieden voor wie de band tussen ouder en kind niet vanzelfsprekend is.

Meer over