Sandra Oh

Killing Eve nu echt op tv

6 december 2018 11:25 | amusement | Door Irma Tomas

© Robert Viglasky
De serie Killing Eve zou eigenlijk in augustus worden uitgezonden, maar nu komt de spannende reeks met Sandra Oh in de hoofdrol dan eindelijk op televisie.

BNNVARA besloot de serie destijds uit te stellen. Waarschijnlijk omdat er meer mensen voor de televisie zitten in de winter. En nu staat Killing Eve dus op de agenda staat voor 9 december. Maakt allemaal niks uit, het blijft een goeie serie.

MI5

In Killing Eve heeft Eve (Sandra Oh, bekend van Grey's anatomy) een saaie kantoorbaan als analist bij MI5, de Britse veiligheidsdienst. Eve droomt ervan spion te zijn en die kans komt wanneer ze onverwacht de opdracht krijgt om huurmoordenares Villanelle (Jodie Comer) op te sporen.

Een haarspeld als moordwapen

Villanelle is een creatieve huurmoordenaar, ze gebruikte onder anderen een haarspeld, een zelfgemaakt giftig geurtje en een dodelijke injectie als wapens. En haar slachtoffers variëren van Russische politici en Chinese kolonels tot Italiaanse maffiosi. Eve is al een tijd geobsedeerd door vrouwelijke moordenaars en dus de aangewezen persoon voor deze baan.

Killing Eve, vanaf 9 december iedere zondag om 20.20 uur te zien op NPO 3

Meer over