Kim Feenstra over Hunted Vips

25 januari 2021 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© AVROTROS
Zwanger of niet, nee zeggen tegen Hunted vips was voor Kim Feenstra geen optie. En dus beleefde ze een zenuwslopend avontuur met teamgenoot Birgit Schuurman. ‘Ik werd er soms wel paranoïde van.’

Tekst: Dominique Hofman

Waarom doe je mee met Hunted vips?
“Ik wilde al langer meedoen, want ik vind het spelelement zo tof: met weinig middelen uit handen blijven van het opsporingsteam. Toen Birgit Schuurman voorstelde samen een team te vormen, heb ik geen seconde getwijfeld.”

Hoe zijn jullie onder de radar gebleven?
“Ik wilde niet te veel afhankelijk zijn van anderen. Hoe minder mensen je erbij betrekt, hoe minder iets kunnen doorvertellen aan de hunters. Dat bleek best een uitdaging. Birgit en ik reden ook niet met navigatie. We schreven de routes uit op papier, leerden die uit ons hoofd en vernietigden daarna de briefjes. Zelfs toen het allemaal afgelopen was en ik weer naar huis reed, wilde ik in eerste instantie geen navigatie gebruiken. Je gaat zo op in het spel.”

Werd je er verder niet paranoïde van?
“Een keer raakte ik geïrriteerd omdat Birgit aan het bellen was op straat, naar mijn gevoel best luid. Ik zat ondertussen in de auto en zag een man naar haar kijken. Dus ik stapte uit en zei: ‘Birgit, waarom sta je zo te schreeuwen op straat? We moeten hier weg!’ Terwijl die man ons ook gewoon van tv kon herkennen. Toen botste het even tussen ons, maar gelukkig kon ik me verschuilen achter mijn zwangerschapshormonen.”

Vond je het lastig om zo lang geen contact te hebben met vrienden en familie?
“Nee, niet echt. Voor fotografie-opdrachten moet ik ook soms naar the middle of nowhere, Afrika of Alaska bijvoorbeeld, plekken waar geen bereik is. Nu ik een kind heb, zou ik er meer moeite mee hebben. Omdat ik tijdens de opnames zwanger was, had ik wel met de productie afgesproken dat ze mijn vriend lieten weten dat het goed met me ging. En als het echt niet meer zou gaan, zou ik stoppen. Maar ik ben geen opgever, dus dat was niet echt een optie.”

Staan er nog meer programma’s op je wensenlijstje?
“Ik zou in de toekomst zelf wel iets willen presenteren. Een reisprogramma, waarin ik bijzondere plekken bezoek, waar oude stammen wonen, zoals Nieuw-Zeeland. Die mensen zou ik willen ontmoeten en fotograferen. Zodat er na elke aflevering een mooie foto is, die je later samen kunt
exposeren.”

In oktober ben je bevallen van zoon Brooklyn. Hoe bevalt het moederschap?
“Het is mijn grootste avontuur en liefdesdaad ooit. Ik geniet er elke dag van. Het gaat ook veel te snel: zo zat hij nog in mijn buik en nu past hij sommige kleertjes al niet meer. Ik kan het goed combineren met mijn werk, maar ik ben wel flexibeler geworden. Als iemand niet kan accepteren dat een afspraak niet door kan gaan, mijn excuses, maar wat niet gaat, gaat niet. Ik wil nu vooral zo veel mogelijk tijd met mijn zoon doorbrengen.”

Hunted vips | maandag | NPO 1 | 20.25 uur

Meer over