Kinderen boos op Kwis-cabaretiers

30 mei 2016 08:55 | amusement | Door Televizier

© VARA

Niels van der Laan en Jeroen Woe worden op social media geregeld uitgescholden door kinderen vanwege hun liedjes in De Kwis.

Het duo vertelt er over in een online videointerview met initiatief 50 kleuren grijs waarin de cabaretiers hun ongenoegen uiten over social media waar zaken makkelijk kunnen ontsporen en mensen vaak uit beeld verliezen waar het nou eigenlijk om gaat.

Nuance

Zo krijgen ze met regelmaat online verwensingen naar het hoofd geslingerd. In de loop der tijd hebben ze geleerd hoe ze nuance kunnen aanbrengen in die vaak harde woorden. Jeroen Woe: "Je ziet niet aan een tweet of Facebookbericht hoe oud degene is die het schrijft. Het kan zomaar een jongetje van zes zijn."

Paardenvlees

Als voorbeeld noemt Jeroen het liedje Pa pa pa paardenvlees dat hij in 2012 met Van der Laan zong in De Kwis toen het vleesschandaal in Oss naar buiten kwam: "We hebben nu nog steeds boze kinderen achter ons aan die het heel gemeen vinden dat we zingen over paarden eten. Die hebben het nieuws gemist indertijd. Ik kan er inmiddels wel om lachen als ik lees dat ik "m'n bek moet houden" en "een kutlul ben". Dat blijkt dan een meisje van 7 te zijn dat elke donderdagavond paard rijdt en denkt dat ik haar paard op wil eten."

Meer over