Klaas van Kruistum en Freek Vonk redden de haaien

9 mei 2017 15:50 | amusement | Door Televizier

© Ivo Borkus/BNN

De haai wordt bedreigd en daarom maakt Zapp aanstaande zaterdag een tien uur durende marathon-uitzending met Klaas van Kruistum, Freek Vonk en Buddy Vedder. 

De afgelopen weken vroeg het programma zijn jonge kijkers om geld in te zamelen voor de bedreigde haai. De jonge actievoerders brengen zaterdag hun ingezamelde geld naar de studio en mogen daar de live uitzending bijwonen. Het eindbedrag wordt in de laatste minuten van de uitzending bekend gemaakt.

Bekende gasten

Klaas van Kruistum, Anne-Mar Zwart en Saskia Weerstand nemen de presentatie op zich. Zij ontvangen bekende gasten in de studio, onder wie André Kuipers, Ron Boszhard en – hoe kan het ook anders – Freek Vonk. Ook presenteert Buddy Vedder een speciale versie van de Kids Top 20.

Live muziek

Maar bij zo’n feestelijke uitzending hoort natuurlijk live muziek. Guus Meeuwis, TVOH-winnares Pleun en het koor van Kinderen voor Kinderen komen langs en zingen een moppie voor het jonge publiek.    

Zesde editie

Dit jaar is alweer de zesde editie van de inzamelingsactie. Samen met het Wereld Natuur Fonds, NPO Zapp en de EO vraagt Zapp Your Planet elk jaar aandacht voor een bedreigde diersoort, in dit geval de haai. Vorig jaar leverde de actie voor de olifant ruim 328.000 euro op.

Zapp Your Planet: Haai Alarm is op 13 mei van 9.00 tot 19.00 uur te zien bij NPO 3 en op zappyourplanet.nl. 

Meer over