Klachten over trailer Popoz bij Reclame Code Commissie

De trailer van de film Popoz is te grof voor op de radio. De Reclame Code Commissie heeft klachten gekregen omdat de trailer aanstootgevend zou zijn. 

Vooral de kleine zieltjes zouden flink beschadigd kunnen raken van zoveel grofheden. De Reclame Code Commissie heeft als gevolg van de klachten een bref gestuurd aan Producent NL Film en distributeur Dutch FilmWorks waarin hen gevraagd wordt uitleg te geven over de reclame. 

Midden op de dag

De klachten van luisteraars gaan vooral over het tijdstip waarop de trailer wordt uitgezonden. 'Dat is midden op de dag op een open kanaal terwijl kleine kinderen naar de radio luisteren”, zo schrijft de Code Commissie.

Comedy Central

De film Popoz is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie van Comedy Central over de politieagenten Ivo (Huub Smit) en Randy (Sergio Hasselbaink) die zich gedragen alsof ze in in een Amerikaanse politieserie spelen. Dat betekent veel geweld, veel geschiet en veel schuttingwoorden. Vooral een quote in de trailer over meerdere lichaamsdelen die in een een ander lichaamsdeel verdwijnen, is nogal gewaagd. Ook Yolanthe Sneijder-Cabau speelt een grote rol in de film.

NL Film zegt de klachten serieus te nemen.  

Meer over:

Reageren