1312 reacties

Klachtenregen na half time-show J.Lo en Shakira tijdens Super Bowl

27 februari 2020 16:52 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© AFP
De Federal Communications Commission in Amerika heeft naar aanleiding van de half time-show bij de Super Bowl een stortvloed aan klachten ontvangen. De teller stopte uiteindelijk bij 1312 klachten uit 49 staten.

Jennifer Lopez en Shakira verzorgden samen het optreden van vijftien minuten tijdens het grootste eendaagse sportevenement ter wereld. Volgens de kijkers was het optreden van de 50-jarige Amerikaanse en de 43-jarige Colombiaanse te seksueel getint.

Nipple gate 

Vorig jaar verzorgde Maroon 5 het optreden in de rust. Adam Levine deed onderwijl zijn t-shirt uit, maar daarover bleef de teller onder de honderd. De grootste klachtenregen viel in 2004, nadat Justin Timberlake tijdens het optreden over de ontblote borst van Janet Jackson streek. ‘Nipple gate’ leverde meer dan een half miljoen klachten op.

100 miljoen kijkers

De Super Bowl, de belangrijkste American football-wedstrijd van het jaar die dit jaar ging tussen Kansas City Chiefs en de San Francisco 49ers, werd dit jaar door meer dan 100 miljoen mensen bekeken. De Chiefs wonnen de Vince Lombardi-trofee na een 31-20 eindstand.

Kijk hier het bewuste optreden van Jennifer Lopez en Shakira terug.

Meer over