Kleurrijke jeeps en een blik in de toekomst in zesde aflevering Wie is de Mol?

En toen was daar alweer aflevering 6 van Wie is de Mol? Het spelersveld dunt uit en de finale komt steeds dichterbij. Echt niemand lijkt meer te vertrouwen en wie is nu toch die Mol?!

Vorige week zagen we de steeds kleiner wordende groep deelnemers een gat in de lucht springen toen ze naar de Filipijnen vertrokken. Nu de kandidaten wat meer geacclimatiseerd zijn, vliegen de opdrachten hen weer om de oren.

Geheime enveloppen

De eerste opdracht leek rustig te beginnen. Elke kandidaat mocht een stap naar voren doen en bij Art een envelop ophalen. Jan-Willem had geen zin in alfabetische volgordes en wierp zich op om als eerste een kijk in de envelop te nemen.

‘Wil je drie jokers verdienen? Stop dit kaartje dan terug en doe alsof er niets aan de hand is’ stond op zijn kaartje. Ook Tygo kreeg zo’n kaartje te zien. Dat is niet mis natuurlijk! Maar zo makkelijk waren die jokers nu ook weer niet verdiend.

Verstoppertje spelen

De altijd vrolijke Tygo en de gefocuste Jan-Willem konden die jokers alleen verdienen als hun medekandidaten hen niet herkenden in de allerheiligenprocessie waarin ze vermomd meeliepen. Tygo dacht meteen: Brassband, kom maar door! Hij liep voorop in een mooi pakje te toeteren op een trompet. Jan-Willem pakte het wat meer onzichtbaar aan en verstopte zich achter een praalwagen.

Afbeelding

Oog voor detail

Sofie en Aaf die vorige week nog oog voor detail moesten hebben, herkenden na duizenden hoofden gescand te hebben Jan-Willem en Tygo tussen de processiegangers. Freek en Susan konden alleen Tygo ontdekken die met kop en schouders boven de rest van de brassband uitstak.

Dat Jan-Willem zo goed verborgen bleef leverde hem maar liefst 3 jokers op! Tygo bleef beteuterd met lege handen achter, maar zorgde daarmee wel voor 1250 euro in de pot. Alsof het niets is, werd vervolgens de gehele pot naar Ellis Island gestuurd. Susan vulde Freeks naam in op de envelop.

Testosteronopdracht

De tweede opdracht was volgens Sofie één grote testosteronopdracht. Over het prachtige strand van Laoag lagen drie wrakstukken van een boot verspreid. Aan de kandidaten de taak die weer in elkaar te zetten en een roer te plaatsen. In duo’s sjeesden de Mol-kandidaten met grote jeeps door de zandvlakte, op zoek naar iets dat op een boot leek.

Dat ging de kandidaten aardig goed af, maar Freek en Jan-Willem strandden op het strand met een stuk boot achter zich. Het pookje naast de versnellingspook zou het opeens niet meer doen volgens Jan-Willem. Had Freek aan verkeerde knopjes gezeten?

Afbeelding

Tygo is trots en Jan-Willem is lief

Hoe dan ook, het kwam op het nippertje allemaal toch nog goed. Held Tygo vloog over het zand om de twee stilstaande mannen op te halen, inclusief het door hen gevonden stukje boot. Tygo was trots, de boot was compleet. Dat was toch weer 2500 euro voor de pot! Als bonus gaf Jan-Willem hem nog één van zijn jokers, waarop hij zo’n tien keer te horen kreeg dat dat toch wel heel erg lief van hem was.

Een blik in de toekomst

Tot slot mochten de kandidaten een blik in de toekomst werpen. Nadat ze openlijk goed dan wel fout antwoord gaven op een aantal vragen uit de test van vorige week, kregen de meeste kandidaten een kort geheimzinnig filmpje te zien met beelden uit de toekomst. Alleen Freek bleef onwetend en kreeg niets te zien.

Executie

En toen was daar weer de altijd gevreesde executie. Alle jokers werden ingezet en iedereen kwam vol spanning Art onder ogen. De spanning werd steeds groter toen er steeds meer groene schermen verschenen. Na vijf groene schermen was er maar één uitkomst mogelijk: Aaf is de vijfde afvaller. Er vloeiden heel wat tranen en Aaf nam afscheid: “Het is zo’n idioot spel met een stel volwassenen, maar ook zo leuk!”

Nadat eerder Daphne Bunskoek en de dame met de mooie lange benen vertrokken, is Aaf de derde vrouw op rij die het grote avontuur moest verlaten.

Wie is de Mol? is vanwege de Olympische Spelen twee weken niet op de buis. 27 februari kunnen we weer genieten van de volgende aflevering. 

Deze zesde aflevering van Wie is de Mol? was het best bekeken programma op de donderdagavond.

Reageren