Knutselfenomeen Jill terug op Zapp met nieuwe afleveringen

13 Augustus 2015 11:58 | amusement | Door Televizier

Het kinderprogramma Jill keert in september terug op de buis voor een tweede seizoen. Presentatrice Jill Schirnhofer werd door de eerste reeks een waar idool.

De teken-, knutsel- en kookshow Jill krijgt een tweede seizoen. Het jeugdprogramma begon vorig jaar op NPO Zapp en was een schot in de roos: voor jonge kids werd presentatrice Jill Schirnhofer direct een fenomeen. Het 23-jarige tekentalent woont in Berlijn en reist speciaal voor de opnames van Jill op en neer naar Nederland. In het programma komen naast tekenen en knutselen ook mode, beauty en bakken aan bod.

Instagram

Jills YouTube-kanaal heeft al 4,5 miljoen views en het kinderidool heeft bijna 50.000 volgers op Instagram. "Ik heb na het eerste seizoen duizenden brieven en tekeningen ontvangen," aldus Jill. "Echt overweldigend! Vaak nemen ze een voorbeeld uit de aflevering, die ze dan trots opsturen. Ook op Instagram krijg ik dagelijks veel reacties." De video waarin Jill laat zien hoe je zelf een lipgloss maakt, werd al bijna een half miljoen keer bekeken op YouTube.

Meisjemeisje

"Jill is de goeroe van het meisjemeisje tussen de 4 en de 8 jaar," schreef Aaf Brandt Corstius eerder dit jaar in haar column in de Volkskrant. "Mijn dochter is zelfs zo in de ban van Jill dat ze maar amper kon geloven dat deze godheid ook echt op onze aarde leefde. 'Is Jill echt?' vroeg ze in het begin steeds aan mij als Jill op tv was. 'Ja, ze is echt', zei ik dan. 'Ja, maar bestáát ze?' vroeg ze dan geïrriteerd. Ik begreep het ook wel; iemand met een huid van porselein, grote tekenfilmogen en haar zo bruin als het donkerste ebbenhout, en dan ook nog voorzien van zo'n knutseltalent, die kom je alleen in sprookjes tegen."

De nieuwe afleveringen van Jill zijn vanaf 3 september elke donderdag om 17.00 uur te zien op NPO Zapp.

Meer over