Schaatsen

Koen Verweij en Jutta Leerdam krijgen eigen Videoland-docu

18 januari 2022 16:10 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP SOENAR CHAMID
De schaatsliefhebbers komen binnenkort ook aan hun trekken op Videoland. In de nieuwe docu Koen en Jutta – Alles Of Niets volgt documentairemaker Nick Hoeman schaatskoppel Koen Verweij en Jutta Leerdam in hun voorbereiding naar de Olympische Winterspelen in Peking.

Koen Verweij en Jutta Leerdam hebben namelijk beiden maar één droom: Olympisch goud halen op de Winterspelen in Peking. En ze gaan ver om die te behalen.

Kwalificatietoernooi

In de driedelige documentaire Koen en Jutta - Alles of Niets - volgen we daarom ook hun weg daarnaartoe: van trainingskampen, wedstrijden, sportscholen tot misschien wel het belangrijkste moment tot nu toe: het kwalificatietoernooi in Heerenveen. 

Koen en Jutta

Het tweetal moet goed beslagen ten ijs komen om de Olympische Spelen te halen, maar het blijkt geen makkelijke weg. De voorbereidingen zijn loodzwaar en lijken soms hun tol te eisen. Omdat groepsdynamiek van groot belang is en het team elkaar er doorheen moet trekken, is het van belang dat zoveel mogelijk teamleden gekwalificeerd worden voor de Spelen.

Documentaire

Maar naast het compleet afzien op de ijsbaan weten ze ook genoeg van ontspanning. Zo gaan Koen en Jutta op vakantie naar St. Moritz en wordt geregeld familie bezocht. Tijdens de familiebezoeken spreken hun ouders, broers en zussen openlijk over de impact die het vaak heftige en tijdrovende schaatsleven op hun familieleven heeft.

De driedelige documentaire Koen en Jutta – Alles Of Niets is vanaf donderdag 20 januari in zijn geheel te zien bij Videoland.

Meer over