Vanaf eind augustus

Komedietalent krijgt een podium in nieuw programma Ik Ga Stuk!

8 augustus 2022 12:03 | amusement | Door Esther Hut

© BNNVARA

Wie is hét aanstormende komedietalent van Nederland? En om wie gaat de zaal stuk en weet het publiek misschien zelfs te ontroeren? In het nieuwe BNNVARA-programma Ik Ga Stuk! krijgt komedietalent de kans om zich misschien wel toe te voegen aan een illuster rijtje cabaretiers die we in Nederland hebben.

Tien talenten krijgen onder leiding van Stefano Keizers workshops van de grootste cabaretiers en comedians van ons land om de verschillende disciplines van het vak onder de knie te krijgen.

Martijn Koning en Tineke Schouten

Zo deelt Martijn Koning zijn kennis over pakkende oneliners, Tineke Schouten laat de kandidaten in de huid kruipen van typetjes en voor Jandino Asporaat begint een goede act met een indrukwekkende opening. Andere cabaretiers die workshops geven zijn Margôt Ros, Howard Komproe, de Ashton Brothers en Arjan Ederveen.

Eigen tournee

Na elke workshop moeten de talenten hun opgedane kennis op het podium laten zien middels een optreden en bepaalt de vakjury, bestaande uit Soundos El Ahmadi, Jörgen Tjon a Fong en Thomas van Luyn, wie er doorgaan naar de volgende ronde. De drie beste acts spelen de finale in het DeLaMar Theater in Amsterdam en maken kans op de hoofdprijs: een eigen tournee door Nederland. De winnaar van de finale krijgt de kans om met een regisseur naar keuze door te werken aan een eigen avondvullende voorstelling.

Keer op keer jezelf bewijzen

“Ik weet als geen ander wat het meedoen aan een cabaretwedstrijd kan betekenen voor je carrière,” zegt Stefano Keizers. Ik wens voor de kandidaten van Ik Ga Stuk! dat het publiek hun talent gaat zien en van ze gaat houden. Aan het begin van je carrière zul je alles en iedereen voor je moeten winnen. Keer op keer jezelf opnieuw moeten bewijzen.”

Ik Ga Stuk! is vanaf zondag 28 augustus wekelijks om 20:50 uur te zien op NPO 3

Meer over