Komiek Gilbert Gottfried covert Mouth & MacNeal klassieker

De grofgebekte Amerikaanse komiek Gilbert Gottfried waagt zich aan het oeuvre van de Nederlandse hitformatie Mouth & MacNeal en dat klinkt meer dan een beetje bijzonder.

Gilbert Gottfried (61) is naast comedian ook de presentator van Gilbert Gottfried's amazing colossal podcast waarin hij wekelijks vaak al bejaarde acteurs, zangers en entertainers interviewt over hun leven en werk. Ook mag hij graag een moppie zingen, maar wie Gottfried kent van de verschillende Comedy Central roasts weet dat hij niet de meest zoetgevoosde zangstem heeft.

Mouth & MacNeal

Dat weerhoudt Gottfried er niet van om elke aflevering wel één of twee keer een liedje te zingen. Deze week kreeg hij via Twitter het verzoek binnen zich te wagen aan How do you do, de hit van Mouth & MacNeal uit 1972. Sjoukje Smit en wijlen Willem Duin waren in één klap wereldberoemd en stonden een jaar later zelfs in de finale van het Eurovisie Songfestval waar hun liedje Ik zie een ster de vijfde plek wist te behalen. 

How do you do

Niet gehinderd door enige vorm van muzikaliteit of achtergrondinformatie stortte Gilbert zich op de song. En in plaats van een enkel couplet en een refrein moest het hele nummer er aan geloven. Of het een hit wordt en leidt tot een Mouth & MacNeal revival, valt te betwijfelen maar uniek is het zeker. Luister *HIER* naar de podcast, het fragment start rond 2 minuut 30. 

Meer over:

Reageren