Timmyland

Koning maakt grapje over oude Nokia van Rutte in gesprek met Tim den Besten

13 november 2022 10:24 | amusement | Door Marjolein Vos

© VPRO/Hilde Harshagen

Presentator, televisiemaker en schrijver Tim den Besten heeft voor zijn nieuwe programma Timmyland de koning geïnterviewd. Aan het ANP vertelt Den Besten dat hij niet echt zenuwachtig was. "De koning is ook maar een mens." En hij maakte zelfs grapjes, vertelt hij aan Shownieuws

In het programma onderzoekt Den Besten hoe je het beste een land kunt besturen.

Grapje

Volgens Den Besten had de koning ook humor. "Hij maakte wel een leuk grapje over Mark Rutte. Want ik kwam erachter dat de koning niet de echte baas is in Nederland. Hij noemt zichzelf meer een scheidsrechter. En toen zei ik: oh maar wie heeft dan de macht in Nederland? Toen zei hij: de ministerpresident. En toen zei ik: kent u hem? Kunt u mij in contact brengen met hem? En toen zei hij: ja, ja, ik stuur wel een appje. Toen zei hij: nee, ik stuur wel een sms'je op zijn oude Nokia."

Gesprekken

Onder anderen premier Mark Rutte en voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp sprak hij voor zijn nieuwe jeugdprogramma. Het team van de presentator had ook de koning gevraagd om mee te werken. "Daar zijn ze lang mee bezig geweest. Op een gegeven moment leek het te gaan lukken. Ik dacht: dat zal toch niet?"

Bizar

Den Besten kan nog steeds amper geloven dat het gelukt is. "Het was toch een beetje een gekke sfeer. Je moet Majesteit zeggen, werd me nog op het hart gedrukt." De presentator moest ook alle vragen uit zijn hoofd leren, maar dat had hij er wel voor over. Een van de vragen is: denkt u dat ik een goede koning zou zijn? Dat blijkt uit beelden van het programma.

Timmyland is vanaf 13 november 2022 elke zondag om 19:20 uur te zien op NPO 3 (NPO Zapp). 

Meer over