Danger

Koningscobra Freek Vonk wekt verbazing bij kijkers Humberto

12 april 2021 10:13 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL

Humberto Tan had zondagavond in zijn talkshow bioloog Freek Vonk en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge te gast. Toen Vonk ineens een koningscobra tevoorschijn toverde, was het even alle hens aan dek in de studio.

Met grote ogen keken onder anderen presentator Humberto Tan en gasten Peter Pannekoek en Alain Clark op afstand naar het tafereel. Nadat Freek Vonk aangaf dat ze op minimaal anderhalve meter moesten staan, was Pannekoek gevat en liet hij zijn angst blijken. “Ik hou wel meer afstand dan dat.”

Baas

De koningscobra, waar Vonk en Smalbrugge onderzoek naar hebben gedaan en ze kunnen aantonen dat vrouwelijke koningscobra's zich kunnen voortplanten zonder hulp van een mannetje, maakte zich groot op de talkshowtafel. Een indrukwekkend schouwspel. “Hij laat zien dat hij de baas is en dat je niet te dichtbij moet komen. Dit is wat koningscobra's doen als ze zich bedreigd voelen”, legde Vonk uit.

Verbazing

Later kwamen de gasten in de studio wat dichter naar de tafel toe, maar de verbazing bleef. Ook online, waar een deel van de 857.000 kijkers vol verbazing sprak over de koningscobra.

Meer over