Klinkt Smakelijk

Kookshow met Nicolette van Dam en Julius Jaspers bij SBS

In Klinkt smakelijk mogen thuiskoks dagelijks hun specialiteit voorleggen aan een jury met Julius Jaspers, Nicolette van Dam en nog iemand. Iedere week wordt er een winnaar uitgeroepen.

Het gerecht in kwestie moet niet alleen goed smaken, er moet ook een goed verhaal bij zitten. Het begint allemaal met de pitch die de jury moet imponeren. Koks die hun gerecht het beste omschrijven mag dus niet eens achter het fornuis staan.

Nog een BN'er

Ook de presentatie van het gerecht moet zo gelikt, origineel en perfect mogelijk, want de jury proeft slechts  twee gerechten. In de laatste ronde worden de twee meest veelbelovende gerechten geproefd door Nicolette van Dam en Julius Jaspers en een andere BN'er die iets met koken heeft.

Weekwinnaar

De winnaar verdient een plek in de weekfinale op vrijdag, waarin de vier dagwinnaars tegen elkaar strijden en worden beoordeeld door een panel van diverse kook- en voedselexperts uit het hele land. De kok die het lekkerste gerecht op tafel zet en het ook nog eens appetijtelijk laat klinken, is de weekwinnaar van Klinkt Smakelijk.

Klinkt smakelijk, dagelijks vanaf maandag 1 juli om 18.00 – 19.00 uur op SBS

Meer over: