Maar wel met meer diversiteit

Kopen Zonder Kijken krijgt twee extra seizoenen

8 december 2020 16:30 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Martijn Krabbé heeft goed nieuws voor liefhebbers van Kopen zonder kijken: er zijn maar liefst twee nieuwe seizoenen van het populaire huizenprogramma op komst.

Kopen zonder kijken is een onbetwiste kijkcijferhit op maandagavond. Alle reden voor RTL 4 om door te gaan met het programma. Martijn en de makers hebben groen licht gekregen voor twee extra reeksen zodat het aantal op vijf seizoenen komt.

Diversiteit

Bij RTL Boulevard reageerde Martijn op de verlenging. Hij gaf aan dat ze de komende seizoenen meer diversiteit willen. Kijkers klagen de laatste weken dat er alleen blanke heterostellen in voorkomen die vanwege zwangerschap op zoek gaan naar een mooie jaren 30 woning. Martijn roept dan ook mensen op die niet conforme woon- en leefwensen hebben. 

Corona

Overigens is Martijn erg bescheiden over het succes van Kopen zonder kijken. Hij vindt het zeker een leuk programma, maar meent dat de wekelijkse 1,5+ miljoen kijkers vooral te danken zijn aan de coronacrisis. Mensen zitten thuis en kunnen weinig anders kijken. 

Meer over