Opvolger van Avastars

Krijgen de Vandaag Inside-mannen een nieuwe vrijdagavondshow?

13 maart 2023 10:39 | amusement | Door Esther Hut

© William Rutten

Dat het Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen voor de wind gaat is duidelijk. Vandaag Inside scoort avond na avond de pannen van het dak en contractverlening gaat er zeker komen. Maar Talpa lijkt ook iets anders nieuws voor het trio in petto te hebben.

Dat veel kijkers niet zonder Vandaag Inside, en in het bijzonder Johan Derksen, kunnen werd wel duidelijk toen hij een tijdje terug ziek was. Zijn terugkomst leverde luid gejuig op.

John de Mol

John de Mol is ook groot fan van het trio en wil koste wat het kost de mannen bij zich houden, want zonder Vandaag Inside zijn er op de doordeweekse avonden niet veel andere programma’s die scoren op SBS6.

Daarom lopen er volgens het AD al een tijdje onderhandelingen over een nieuw meerjarig contract en zijn ze dicht bij een akkoord. Er ging nog even het gerucht dat Wilfred, René en Johan zouden overstappen naar de publieke omroep, maar daar lijkt niets van waar.

Miljoenencontract

Volgens het AD moet alleen René nog de laatste puntjes op de i zetten en dan zijn ze rond. Het trio zou met hun nieuwe contract tussen de 1,2 en 1,4 miljoen per persoon per jaar gaan verdienen.

Talkshow met live muziek

Naast het nieuwe contract zoekt Talpa ook nog steeds naar een goede vervanger voor het falende Avastars, dat begin april klaar is. De vrijdagavond van SBS6 zou gered moeten worden door Wilfred, René en Johan. Er wordt namelijk gesproken over een uitgebreidere talkshow mét live muziek.  

Mochten de mannen eruit komen met John, dan moeten ze al snel aan de bak want de eerste "nieuwe" uitzending zou dan op vrijdag 7 april zijn. En dat is best bijzonder, want de start van het nieuwe programma The Talent Scouts staat eigenlijk al op die datum gepland. Wordt vervolgd!

Vanavond krijgen Wilfred, René en Johan eerst nog hoog bezoek van Mark Rutte. Vandaag Inside is te zien om 21:37 uur op SBS6.

Meer over