Love Raft

KRO-NCRV introduceert een nieuwe datingshow waarin singles in de natuur daten zonder telefoon

11 oktober 2023 11:08 | amusement | Door Tessa Kok

© KRO-NCRV
We kunnen tegenwoordig niet meer om datingshows heen. KRO-NCRV introduceert Love Raft: een van Viaplay overgekocht datingprogramma waarin singles in de Zweedse natuur op zoek gaan naar de liefde.

Zullen ze hier de ware liefde tegenkomen?

Love Raft

Voor het nieuwe experiment reizen tien singles af naar Zweden. Daar proberen zij de ware liefde te vinden in de prachtige natuur. Dit allemaal zonder telefoon, om volledig te focussen op de liefde en geen prikkels te hebben. De vrijgezellen in de datingshow zijn vooraf gematcht door professionals en relatie-experts. 

In Zweden gaan de singles terug naar de basis van daten: zoeken naar een diepere connectie door elkaar echt beter te leren kennen. Dat is compleet anders dan daten via online datingapps, waarbij mensen een oordeel hebben op basis van een foto en afspreken in een drukke omgeving.

In Love Raft horen de vrijgezellen na de ontmoeting aan wie ze gekoppeld zijn. Samen bouwen ze daarna aan een vlot om de rivier te trotseren. Hierna ontmoet de hele groep elkaar. In het programma ontdekken de singles of de juiste matches gemaakt zijn of dat ze toch een liefdesklik hebben met iemand anders. 

Achtdelig

De nieuwe datingshow naar een idee van Viaplay bestaat uit acht delen. Je kunt het programma vanaf aankomende vrijdag, 13 oktober, dagelijks bekijken op NPO Start. Love Raft is geproduceerd door Vincent TV Producties.

Meer over