En Boeddha in de polder

Joris Linssen maakt nieuwe reeks van Joris' kerstboom

13 december 2021 10:49 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen/ KRO-NCRV

Joris’ kerstboom keert dit jaar terug op de buis. Presentator Joris Linssen rijdt ook dit jaar dwars door Nederland om persoonlijke verhalen bij mensen thuis op te halen.

"Dit jaar heeft Joris’ kerstboom een flinke opfrisbeurt gekregen. Met een klein, lief boompje rijd ik in mijn elektrische auto, die op een rijdende kerstbal lijkt, heel Nederland door. Aan de voordeur vraag ik mensen wie zij in het licht willen zetten en dat levert ontroerende en hartverwarmende verhalen op. Ik voel dat de behoefte aan een warme kerst groter is dan ooit. Fijn om daar een rol in te kunnen spelen!", zegt Linssen over de nieuwe reeks.

Boeddha in de polder

Naast Joris’ kerstboom maakt Linssen ook de vijfdelige reeks Boeddha in de polder. In deze serie praat Joris met een BN’er die een crisis overwon dankzij Oosterse wijsheden. Onder anderen voetbaltrainer Gertjan Verbeek, radio-dj Giel Beelen en kunstenares Martine Sandifort komen daarin aan bod. 

Joris’ kerstboom is van 20 tot en met 25 december te zien bij KRO-NCRV op NPO2. Boeddha in de polder sluit daarop aan van 27 tot en met 31 december.

Meer over