Op vogelsafari in eigen land

KRO-NCRV komt met vierdelige special van BinnensteBuiten

5 maart 2024 11:49 | amusement | Door Tessa Kok

© KRO-NCRV
Goed nieuws voor fans van het programma BinnensteBuiten, want er komt een special aan! In Binnenstebuiten special: Nederland, Waterland, Vogelland neemt bekende natuurgids en vogelexpert Arjan Dwarshuis de kijkers mee op een vogelsafari door natuurgebieden als de Loosdrechtse Plassen, de Eempolder en Texel.

Vier delen

In de vierdelige reeks laat Arjan Dwarshuis kijkers op een unieke wijze zien dat onze natuurgebieden van levensbelang zijn voor miljoenen vogels. Van zeearenden tot zwarte ibissen en van visarenden tot moerasbewoners, er komen tal van vogelsoorten voorbij in de special. Het belooft een indrukwekkende natuurserie te worden met daarin meer dan honderd unieke vogelsoorten. Voor de special reist Arjan af naar Nederlandse natuurgebieden als de Zouweboezem, de Loosdrechtse Plassen, de Eempolder en Texel. 

Arjan Dwarshuis

In de BinnensteBuiten special van KRO-NCRV verkent Arjan diverse waterrijke natuurgebieden in ons land en overlegt hij met boswachters, ecologen en onderzoekers over het behoud van onze kwetsbare ecosystemen. Hij probeert oplossingen te vinden om biodiversiteit te stoppen en deelt welke oplossingen tot nu toe een succes zijn geweest. Dwarshuis is al jarenlang werkzaam als vogelexpert.

Bedreigde vogelsoorten

Veel Europese vogelsoorten worden bedreigd door factoren als klimaatverandering, verstedelijking en overbevissing. Als er geen actie wordt ondernomen, lopen veel vogelsoorten het risico om uit ons land te verdwijnen of zelfs helemaal uit te sterven. Met deze special wil KRO-NCRV meer bewustzijn creëren en pleiten voor natuurherstel en -bescherming in ons land. 

De eerste aflevering van de special staat in teken van de lente en is op woensdag 3 april om 19:05 uur bij KRO NCRV op NPO 2 te zien. In de tweede aflevering, die te zien is op 22 mei, staat de zomer centraal. De derde uitzending draait om de herfst en wordt uitgezonden op 2 oktober. De laatste aflevering van de special gaat over de winter en verschijnt op 11 december op de buis. 

Meer over