Nieuwe avonturen

KRO-NCRV volgt jongvolwassenen tijdens stage op Curaçao in het nieuwe programma Stagiairs

15 augustus 2023 14:32 | amusement | Door Tessa Kok

© KRO-NCRV
Elk jaar vertrekken er honderden jongeren vanuit Nederland naar het zonovergoten eiland Curaçao om daar stage te lopen. KRO-NCRV komt binnenkort met een nieuw programma, waarin vijf jongvolwassenen gevolgd worden tijdens hun avontuur aan de andere kant van de wereld.

Zesdelige serie

Kijkers van het nieuwe KRO-NCRV-programma Stagiairs krijgen te zien hoe Demi, Chaima, Bart, Ralph en Wiktoria omgaan met de nieuwe omgeving en de stageperikelen. Het vijftal ontdekt al snel dat het eiland meer is dan alleen zon, zee en strand. Het programma bestaat uit zes delen.

Stages met persoonlijke uitdagingen

De vijf jongeren die gevolgd worden in het programma, volgen uiteenlopende stages. Iedere stage brengt weer persoonlijke uitdagingen met zich mee. Zo blijkt het stagebedrijf van de 24-jarige Wiktoria niet zoals verwacht en besluit ze over te stappen naar een nieuwe plek, viert Chaima (20) voor het eerst Suikerfeest zonder haar familie en heeft Bart (19) het zwaar als hij afscheid moet nemen van het thuisfront en ontdekt hij de LHBTI+ gemeenschap op het eiland.

De plotselinge zelfstandigheid die een stage in Curaçao met zich meebrengt, zorgt ervoor dat de stagiairs in een korte periode zelfstandig moeten worden. De 19-jarige Demi loopt stage bij de marine en is benieuwd wat haar te wachten staat. ''Ik verwacht dat de komende tijd een hele leuke, leerzame, maar ook drukke periode gaat worden. Ik hoop door deze stage zelfstandiger te worden, vriendschappen te sluiten en alle ervaringen mee terug te nemen naar Nederland'', zegt ze erover. 

Stagiairs is vanaf donderdag 14 september wekelijks om 21.45 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start. Het programma wordt geproduceerd door Tuvalu Media.  

Meer over