Philip is er wel!

KRO-NCRV weert publiek bij De slimste mens

15 Mei 2020 15:18 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV
De slimste mens is komende zomer ondanks het coronavirus toch weer te zien bij de KRO-NCRV op NPO2, maar de kijkers zullen het wel moeten doen met een paar aanpassingen. Zo zal er achter presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem geen publiek zitten en zitten de kandidaten ook verder uit elkaar dan normaal.

Dat ook Philip Freriks gewoon aanwezig is, mag een wonder genoemd worden. De presentator is namelijk woonachtig op Corsica en vanwege het coronavirus zijn de grenzen dicht. Philip laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan en komt met de boot, de trein en een auto naar Nederland.

Oplossing

“Eerst leek het erop dat ik vanaf 1 juni met Air Corsica naar Parijs zou kunnen vliegen, maar dat blijkt niet het geval”, zegt Philip in gesprek met het AD. “We hebben toch een oplossing gevonden, we gaan met de nachtboot. Dat vind ik in deze tijd eigenlijk nog een veiliger idee dan met het vliegtuig. We hebben een hut om in te slapen, de volgende ochtend zijn we dan in Marseille.”

Niet tanken of plassen

Vanuit Marseille reist de presentator dan per trein door naar Parijs, waar een auto voor hem klaarstaat om hem via België naar Nederland te vervoeren. “Met een verklaring van de omroep kunnen we de grenzen passeren, het is alleen verboden om onderweg in België te stoppen om te tanken of te plassen. Maar zo groot is België niet, dat moet lukken.”

Risicogroep 

De 75-jarige Freriks en de één jaar oudere Van Rossem zitten in de risicogroep wat het coronavirus betreft, maar beiden hoefden niet over hun aanwezigheid bij De slimste mens na te denken. “Ik doe hier ook boodschappen, je kunt moeilijk de hele dag in bed blijven liggen. Dat is ook niet gezond. Ik ga ervan uit dat het met de veiligheidsprotocollen wel goed zit.” 

De eerste uitzending van het nieuwe seizoen van De slimste mens is op maandag 13 juli te zien bij KRO-NCRV op NPO2.

Meer over