KRO-NCRV wil dansprogramma maken met Jan Kooijman

31 december 2015 12:42 | amusement | Door Televizier

Als het aan de KRO-NCRV en de NPO ligt, gaat de van RTL overgestapte Jan Kooijman aan de slag met een nieuw dansprogramma voor de zender. 

Jan maakte de intenties van de publieke omroep zelf bekend toen hij zijn transfer toelichtte in RTL Boulevard.

Dansshow

Van huis uit is Jan professioneel getraind danser. Bij RTL zat hij in de jury van diverse dansprogramma's en hij is het genre nog niet beu: "“Ik wil zeker weer iets met dans gaan maken. De NPO vindt dat ook heel erg leuk en KRO-NCRV ziet veel mogelijkheden. Ik ook. Ik heb zelf eigenlijk een heel erg leuk idee wat ik zou willen maken“. Wat dat plan is, laat Kooijman tactisch genoeg nog even in het midden. Ook wil hij nog niets zeggen over het allereerste programma dat hij voor de zender gaat maken.

Jan is niet Arie

Wel wil Jan benadrukken dat 'ie niet Arie Boomsma is, die onlangs KRO-NCRV verruilde voor een nieuw avontuur bij Net 5. "Ik ben heel iemand anders dan Arie. Maar ik mag Arie heel graag, ik waardeer hem enorm als tv-maker en ik vind hem heel goed. Het is zo dat ik de televisie die hij maakt heel erg goed en mooi vind. Het is zeker mogelijk dat ik binnen dezelfde thematiek programma’s ga maken, maar het is niet direct de bedoeling dat ik zijn programma’s ga overnemen.”

Meer over