KRO snoert boer Geert de mond

De kinderen van basisschool De Höchte in het dorpje Alteveer waren dolblij toen ze te horen kregen dat boer Geert een verhaaltje voor zou komen lezen. De KRO zag het niet zitten en steekt hier een stokje voor.

Boer Geert uit Boer Zoekt Vrouw werd door basisschool De Höchte uitgenodigd om het spreekwoordelijke startschot voor de voorleesweek te geven. Het was de bedoeling dat de 65-jarige fruit- en groenteteler uit Groningen een verhaaltje voor zou komen lezen, maar de KRO snoert hem de mond. 

Boer Geert

Boer Geert moet zich aan zijn contract houden, en dat betekent dat hij gedurende de uitzendperiode van Boer Zoekt Vrouw niet met de pers mag praten. ‘’Ze zijn bang dat boer Geert informatie verklapt die wij en de kinderen misschien niet mogen weten’’, vertelt Erna Wilting van basisschool De Höchte ana RTV Noord. ‘’We vinden het ontzettend jammer. Boer Geert reageerde heel enthousiast, maar toen de pers er lucht van kreeg heeft de KRO er een stokje voor gestoken.’’

KRO

De KRO meldt dat boer Geert beter had moeten weten. ‘’Hij heeft beloofd vanaf nu niet meer met de pers te praten’’, aldus een woordvoerster.

Droge worst 

De school vindt het erg jammer dat alles op het laatste moment is afgezegd. Volgens RTV Noord stond de droge worst al voor hem klaar en de kinderen hadden speciaal voor de Boer Zoekt Vrouw-boer een liedje ingestudeerd.

De zoon van boer Geert trekt zich niets van het contract aan, hij verklapte dat zijn vader smoorverliefd is op zijn nieuwe vriendin.

Reageren