21 jaar

Kylie Jenner is de jongste selfmade miljardair ooit

5 maart 2019 15:58 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Kylie Jenner heeft Mark Zuckerberg volgens zakenblad Forbes officieel ingehaald als jongste selfmade miljardair aller tijden.

Kylie heeft het megabedrag op haar bankrekening te danken aan Kylie Cosmetics, haar makeup-lijn. Mr. Facebook Mark Zuckerberg tikte voor het eerst de miljard dollar aan in 2008, op zijn 23ste. Daarna ging het alleen maar beter met de koopkracht van Zuckerberg die nu een fortuin van 62 miljard heeft.

Keeping up with the Kardashians

Kylie Cosmetics is op dit moment 900 miljoen dollar waard ende jongste Kardashian-telg heeft ook inkomsten uit de realityserie Keeping up with the Kardashians en van sponsordeals. Daarnaast heeft ze een nog indrukwekkender onroerend goed-portefeuille dan de Nederlandse Prins Bernard, die half Amsterdam bezit. Bij elkaar maakt dat meer dan 1 miljard.

Allemaal mannen

Nieuw op de lijst is Snapchat-bedenker Evan Spiegel (28) met 2,1 miljard. De rijkste man ter wereld blijft Amazon-eigenaar Jef Bezos met 131 miljard, maar dat zal na zijn aanstaande scheiding wel anders zijn. Zeven van de tien rijkste mensen op de wereld zijn trouwens Amerikaanse mannen. De rijkste vrouw is Francoise Bettencourt Meyers, een van de eigenaressen van L'oreal. Donald Trump staat op nummer 715 met 3,1 miljard.

Meer over