Laatste seizoen Breaking Bad start op 23 maart 2014

In Amerika moesten Breaking Bad-fans al afscheid nemen van hun favoriete serie. In Nederland wordt de laatste aflevering pas in 2014 uitgezonden.

De slotaflevering van Breaking Bad werd in Amerika door maar liefst 10,3 miljoen mensen bekeken, een record voor de dramaserie. De VPRO heeft bekend gemaakt het laatste seizoen van Breaking Bad pas in het voorjaar van 2014 uit te zenden.

Breaking Bad-marathon

Gelukkig bezorgt de omroep tot die tijd de kijker een flinke overdosis van de serie. In zes verschillende weekenden zendt de VPRO namelijk een Breaking Bad-marathon uit.

In de nacht van 5 op 6 oktober worden de eerste zeven aflevering van seizoen 2 uitgezonden. De week daarop worden de overige zes afleveringen herhaald. Vervolgens is seizoen 3 in de weekenden van 19 en 26 oktober aan de beurt. Serie 4 volgt in twee weekenden in november.

De marathons beginnen telkens in de nacht van zaterdag op zondag om 00.40 uur op Nederland 3.

Breaking Bad

Breaking Bad gaat over scheikundeleraar Walter White. Hij is getrouwd en heeft een tienerzoon die lijdt aan een vorm van hersenverlamming. Walter krijgt op een dag te horen dat hij lijdt aan een terminale vorm van longkanker. Om zijn gezin financieel veilig te stellen zet hij samen met een oud-leerling een meth lab op.

Eind september ging de serie er op de valreep nog met een Emmy Award voor beste dramaserie vandoor. Daarnaast mocht Anna Gunn (Skyler White) de award voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie mee naar huis nemen.

UPDATE: Inmiddels is bekend dat het allerlaatste seizoen van Breaking Bad start op zondag 23 maart, 2014. Om 22.45 uur op Nederland 3.

Reageren