Lachend de zomer door, elke zaterdag cabaret op RTL 4

27 mei 2014 15:23 | amusement | Door Televizier

Lachen is gezond, moet RTL 4 gedacht hebben. In de zomer komt de zender met allerlei cabaretvoorstellingen van grote namen als Najib Amhali en Hans Teeuwen.

We gaan een zomer vol cabaret tegemoet. Als al het WK-geweld achter de rug is, komt RTL 4 vanaf 19 juli met mooie (herhalingen van) cabaretvoorstellingen, zo meldt de zender in een persbericht. Elke zaterdag is het raak. Zo passeren Najib Amhali, Hans Teeuwen, Richard Groenendijk, Brigitte Kaandorp en Javier Guzman de revue. 

Najib Amhali

Van Najib Amhali zal de voorstelling Alles Komt Goed worden uitgezonden. In de show vertelt Najib over het zware jaar dat achter hem ligt. Zijn moeder kreeg kanker, z’n vrouw verliet hem en hij werd depressief. In Alles Komt Goed laat hij zien weer te zijn opgekrabbeld.

Hans Teeuwen

Ook Hans Teeuwen zal de cabaret-kijkende Nederlander in de zomer op een zaterdagavond verblijden met zijn show. Spiksplinter heet-ie. Na zeven jaar weg te zijn geweest, is hij weer terug op de planken. De zestigduizend beschikbare kaarten waren in één dag uitverkocht!

Brigitte en Javier

Andere cabaretiers die RTL uitzendt zijn Brigitte Kaandorp en Javier Guzman. Die laatste vertelt in zijn show Por Dios dat je met ´niets' heel veel kunt. Kaandorp komt met Cabaret Voor Beginners, waarin ze het publiek en daarmee nu ook de kijker thuis, de kneepjes van het cabaret-vak bij probeert te brengen.

Richard Groenendijk

Verder komt RTL met de show van Richard Groenendijk. Hij is op dit moment elke week te zien in de Dierenquiz Het zijn Net Mensen. Dat hij naast panellid ook cabaretier is, bewijst hij met zijn voorstelling Alle Dagen. De show kreeg lovende recensies en ontving de Poelfinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van seizoen 2013/2014. 

Een zomer vol humor dus, dat wordt ongetwijfeld lachen geblazen. 

Het is nog niet bekend in welke volgorde RTL de shows zal uitzenden.

Meer over